De intuïtieve of holistische behandelmethode

Elke dag bent u een beetje anders. Soms blij, soms boos, soms bang of gestrest. Elke ervaring, elke beslissing of gebeurtenis roept een uniek eigen gevoel op en geeft een persoonlijk denk- en gedragspatroon. Zo zit u elke dag een beetje anders "in uw vel". Logisch dat uw lichaam dagelijks net anders aangeraakt zal willen worden.

Daarnaast zal een fit en energiek lichaam anders op een aanraking reageren dan een lichaam dat door en door moe is. Een stevige handgreep die door een fit persoon als weldadig wordt ervaren is voor iemand met weinig energie veel te heftig. Stevige aanrakingen worden dan als pijnlijk ervaren en de persoon zal zich (on)bewust gaan verzetten. Er is dan behoefte aan rustige of zachte of ritmische strijkingen waardoor je je prettig en ontspannen gaat voelen. Tussen deze twee uitersten ligt een heel scala van mogelijkheden.

Afhankelijk van uw informatie en uw vraag én afhankelijk van hoe uw lichaam aanvoelt ga ik u behandelen op een manier die bij u past voor dat moment. Mijn stelregels zijn:

  1. Een behandeling moet altijd fijn zijn. Gespannen lichaamsdelen zullen gevoelig zijn of pijn geven als ze aangeraakt worden, maar dat mag alleen een "prettige, weldadige, oplossende" pijn zijn.
  2. "U bent de baas", dat wil zeggen: u hebt de regie. Ik wil graag dat u aangeeft wat niet prettig aanvoelt, op welke wijze dan ook. Dan pas ik de behandeltechnieken aan.
  3. In principe ben ik geen prater tijdens de behandeling. Ik wil graag dat u met uw aandacht in uw lijf gaat zitten om te voelen wat de handgrepen doen of oproepen. Dan hebt u het meeste effect van de behandeling en wordt u zich bewust waar spanningen vast zitten en hoe dat voelt. Een uitzondering maak ik als een gesprek juist ruimte en opluchting geeft.

Op deze manier ervaart u de behandelmethode als een "reis door je lijf" met alle verrassingen die daarbij horen. Als u uw aandacht erbij houdt zal u ook een beter verschil voelen met voorgaande ervaringen.

Praktijk Tineke van Rijssel
Hoofdweg 10E
2908 LC Capelle aan den IJssel


Mobiel 06-23425087
Mail: tinekevanrijssel@gmail.com

Aanzicht praktijk

Praktijkgegevens
AGB zorgverlenerscode 90 - 039005
AGB praktijkcode 90 - (0)17494

Bankrekening NL61INGB0007829829

Kamer van Koophandel nummer 29048680

Aangesloten bij de BATC onder nummer BR 01249

Aangesloten bij BATC