Medical Taping Concept

De basis voor het Medical Taping Concept (MTC) is gelegd in de jaren zeventig in Japan en Korea. Dit concept maakt gebruik van zeer elastische katoenen tape. Het lijkt op onze leukoplast maar het is rekbaar. Met het MTC kunnen spieren behandeld worden die over- of onderactief zijn, het bindweefsel van banden en pezen kan positief beïnvloed worden, littekens blijven zacht bij behandeling en het is mogelijk de houding van het lichaam en de positie van gewrichten te beïnvloeden. Ook kan de lymfestroom gestimuleerd worden waardoor het tapen een mooie aanvulling is op een manuele lymfe drainage.

Door gebruik te maken van de rekbaarheid van de tape, verschillende breedte van de stroken en de plaats en richting waarin getapet wordt ontstaan de verscheidene toepassingsmogelijkheden. Hierdoor worden sensoren in de huid, spieren of pezen geprikkeld waardoor het gewenste effect ontstaat.

Voorbeelden voor toepassing zijn: grote blauwe plekken, plaatselijke vochtophopingen, blessures, pijn in spieren en gewrichten, houdingscorrecties.

Praktijk Tineke van Rijssel
Hoofdweg 10E
2908 LC Capelle aan den IJssel


Mobiel 06-23425087
Mail: tinekevanrijssel@gmail.com

Aanzicht praktijk

Praktijkgegevens
AGB zorgverlenerscode 90 - 039005
AGB praktijkcode 90 - (0)17494

Bankrekening NL61INGB0007829829

Kamer van Koophandel nummer 29048680

Aangesloten bij de BATC onder nummer BR 01249

Aangesloten bij BATC