Reiki

Net als de voetzonereflexmethodiek heeft ook Reiki zijn intrede gedaan in onze westerse wereld. Reiki behoort bij de energetische behandelingen. Rei betekent universeel, ki of chi is energie of de levenskracht. Alle energetische behandelingen zijn erop gericht lichaam en geest in balans te brengen.

Elk levend wezen, van plant tot mens, heeft de universele energie van de kosmos en de aarde nodig om te leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zonlicht, het effect van de maan op de aarde (kosmische energie) en aan alles wat de aarde ons geeft aan voeding (aardse energie). Al deze noodzakelijke levensenergie wordt opgenomen door ons lichaam en stroomt door ons heen.

Ook elke beleefde ervaring brengt onze energie in beweging. Het lichaam onthoudt alle ervaringen met de daaraan gekoppelde gevoelens, gedachten, emoties en lijfelijke sensaties. We ontwikkelen persoonlijke denk-, voel- en gedachtepatronen, gebaseerd op levenservaring.

Als alles te veel wordt of wanneer we (tijdelijk) weigeren dingen te voelen of te verwerken kan onze energiestroom gaan stagneren en wordt een zogenaamde blokkade gevormd. In eerste instantie beschermt de blokkade ons tegen te heftige gevoelservaringen. De stagnatie kan weer oplossen door, al dan niet bewust, de tijd te nemen voor verwerking van de ervaring.

De gevolgen van grotere en kleinere stukken stagnerende energie (die we overigens allemaal hebben) is afhankelijk van de oorzaak en de plaats van zo’n blokkade. Het kan resulteren in een lijfelijke klacht, een emotioneel probleem, een gedachtekronkel of ons af houden van contact met ons diepste wezen.

Als Reiki-behandelaar heb je geleerd universele energie met bewustzijn op te nemen en te laten stromen. Bij een behandeling wordt deze bewust opgenomen energie via de handen doorgegeven. Energie gaat gewoon door kleding heen, dus u hoeft zich niet uit te kleden. Gedurende een uur worden de handen op verschillende posities op de voor- en achterzijde van het lichaam geplaatst. Zo kunnen blokkades worden bereikt en kan energie gaan stromen waardoor een blokkade kan oplossen.

De gevolgen van een behandeling kunnen divers van aard zijn afhankelijk van uw klachten, uw energieniveau en uw persoonlijke wezen. De één zal uitermate vitaal en vol energie zijn weg vervolgen terwijl een ander zich wellicht geradbraakt voelt. De behandeling zal u ten diepste laten voelen wat er in u omgaat of wat u nodig heeft. Drukt u vermoeidheid naar achter maar is dit juist de oorzaak van uw klachten, dan zal u gaan voelen hoe moe hoe eigenlijk bent en niet anders kunnen dan hieraan toegeven. Is uw klacht bijvoorbeeld gebaseerd op een onderliggende niet erkende emotie en heeft deze zich kunnen ontladen dan is het mogelijk dat u de dag springend doorbrengt.

Praktijk Tineke van Rijssel
Hoofdweg 10E
2908 LC Capelle aan den IJssel


Mobiel 06-23425087
Mail: tinekevanrijssel@gmail.com

Aanzicht praktijk

Praktijkgegevens
AGB zorgverlenerscode 90 - 039005
AGB praktijkcode 90 - (0)17494

Bankrekening NL61INGB0007829829

Kamer van Koophandel nummer 29048680

Aangesloten bij de BATC onder nummer BR 01249

Aangesloten bij BATC